KONSTEN ATT LEVA LIVET

Anmälan krävs

Gustafssons Bil bjuder in till gratis föreläsning med Andreas Jonsson.

Plats: Tjärnvägen 40 – Bilhallen
Datum: 18/12
Tid: 18:00-19:30


För att anmäla dig

Skicka namn och mobilnummer på de du önskar anmäla
till Johanna


Varför valde vi just Andreas Jonsson?

En kall novemberkväll begav vi oss, Therese och jag, till Anderstorpsskolan för en föreläsning. Ingen av oss visste då att vi 90 minuter senare skulle åka hem och göra små förändringar i våra liv. Vissa människor kommer in i ditt liv för att göra avtryck, Andreas är en av dem!

Boka din plats redan idag, begränsat antal.
Kostnad: 90 minuter av din tid

Min gamla vana trogen smög jag direkt in till Therese på hennes kontor morgonen efter och frågade vad hon tyckte. Jag ville stämma av innan jag bollade upp en idé.

Hon instämde, en av de absolut främsta. Nu faller mina axlar 10 cm och jag kan andas ut. Jag ställer försiktigt frågan vad hon tror om att bjuda in Andreas som föreläsare för alla på företaget. Hon nickar och precis som vanligt pratar vi i mun på varandra medan vi bollar olika idéer. Eller det är mest jag som pratar i mun på henne.

Det Therese inte vet är att jag redan hade bjudit in Andreas. När vi kommer ut till bilarna efter föreläsningen skiljs våra vägar åt. Jag hoppar in i bilen med min moster, som bjudit med mig och mamma. Mamma räcker mig nycklarna till hennes röda CX-30, guldklimpen hon vägrar byta mot en annan.

Att mina knän hoppar i förarsätet har jag inte ens reflekterat över. Jag styr bilen mot Gustafssons Bil där jag ska hämta min bil. När de ser att jag plockar upp jobbnycklarna skyndar jag mig att svara -Ja, jag ska bara in och hämta lite saker. Sanningen?

Sanningen är att jag går med bestämda steg in till mitt skrivbord. Tar på lurarna och slår på musiken på högsta volym samtidigt som jag öppnar ett nytt mail. ”Hej, hoppas att ni kan hjälpa mig. Stannar ni i Skellefteå och kan boka in en extra föreläsning på vårt företag imorgon?”.

Nej, Andreas ska vidare till Gällivare och nästa föreläsning med de beslutar sig för att titta förbi oss före de åker vidare. Sagt och gjort, och på plats beslutar vi att boka en föreläsning 18/12 kl. 18:00-19:30.

Väldigt snabbt inser Therese och jag att vi behöver bjuda in alla vi känner. Kunder, vänner och familj. Alla behöver höra det Andreas delar med sig av. Ganska snart börjar jag tänka, men vad händer om Andreas vill att vi ska hålla föreläsningen sluten för enbart våra anställda? Vi har redan börjat bjuda in de närmsta.

Jag som normalt hade grubblat flera dagar knappade direkt ett mail. Svaret kom direkt jag klickat på skicka. ”Vad kul, bjud in så många ni bara kan och jag hjälper på alla sätt jag kan!”

Förhoppningsvis finns det någon fler där ute i våra skogar som kommer ta med sig något lika viktigt som Therese och jag gjort. Vi har tagit med oss olika delar då vi jobbar på olika saker. Men påminnelsen av vad den andra jobbar på är tryggt, vi gör det på var sitt håll men ändå tillsammans.

Är du villig att betala 90 minuter av din tid plus restid och att vara i god tid för att få en bra plats så tror vi båda att du kan göra skillnad för dig själv och kanske någon i din närhet också. I värsta fall har du fått glögg och pepparkakor och kunnat tjuvtitta dig runt omkring på bilarna i hallen.

Gustafssons Bil bjuder in till gratis föreläsning med Andreas Jonsson. Konsten att leva livet.

Foto: Donna Richmond